Potagez ! is een creatie van Notes de mon jardin, het ambachtelijke quiche– en soepbedrijf dat Philippe Debra in 1994 oprichtte. In het begin maakte hij groentetaarten voor bakkerijen en kruidenierswinkels. Een paar jaar later werd hij leverancier van een aantal topmerken. Eind jaren negentig maakte het een enorme kwaliteitssprong door biologisch te gaan.

In 2007 maakte de soep die hij vroeger bereidde voor padvinders zijn debuut op het menu van Notes de mon Jardin. Philippe Debra stond voor een nieuwe uitdaging: pasteurisatie, waardoor producten gestandaardiseerd worden, vermijden. Hij besteedde een jaar aan het perfectioneren van het proces, waarna zijn verse soepen de test met vlag en wimpel doorstonden.

Hij begon met het creëren van originele recepten om de rijkdom en diversiteit van seizoensgroenten te onthullen.

Pas in 2015 werd het eigen merk Potagez! gelanceerd en aangeboden aan consumenten.

“Kiezen voor Potagez! is kiezen voor soepen en quiches op basis van biologische producten die goed, eenvoudig en gezond zijn. Om van te genieten met kruiden of specerijen om de smaak te versterken.”

Onze waarden

Groenten, biologische producten en authentieke smaak

Het gebruik van biologisch geteelde groenten brengt belangrijke waarden samen. Biologische groenten gebruiken betekent steun geven aan een productie die het milieu en de mensen die ze produceren respecteert. We hopen ook, door onze bescheiden bijdrage, de standaardisatie van smaak tegen te gaan.

Werken met biologische groenten geeft je de kans om gepassioneerde telers te ontmoeten. We verwerken voornamelijk seizoensproducten en geven de voorkeur aan korte leveringscircuits, d.w.z. onze lokale producenten. Last but not least is de authentieke smaak van de combinatie van groenten de rode draad door al onze soepen.

Lagere impact op het milieu

Als verantwoordelijk bedrijf hechten we veel belang aan afvalbeheer. Daarom sorteren en recyclen we al onze verpakkingen en organisch en ander afval om onze ecologische voetafdruk te beperken.

Dagelijks onderhoud wordt dan uitgevoerd met enzymatische producten, die effectiever en milieuvriendelijker zijn. Bovendien is de keuze voor plastic verpakkingen gemaakt met een zuiver geweten. De zak zorgt voor visueel en tactiel contact met het product. Deze verpakking heeft ook het voordeel dat ze lichter is dan een fles en onbreekbaar. In vergelijking met een Tetrapack heeft onze verpakking 2,5 keer minder CO² impact. U kunt lezen Dit is waarom ik bewust heb gekozen voor plastic.

Mensen en knowhow

We hechten veel belang aan het luisteren naar onze werknemers. Ze vertegenwoordigen ons kostbaarste bezit: enthousiasme en vakmanschap! Onze producten worden gemaakt met de ervaring en vaardigheden van ons team. Voortdurende interne en externe training in standaarden HACCPmaakt iedereen bewust van zijn verantwoordelijkheid bij de productie van…

Potagez! in cijfers

0
Tonnen verse groenten
0
Snelkookpan 600L
0
Biologische groentesoorten
0
KG biologische specerijen/jaar
0
Seizoenssoep recepten
0
Liter biologische olijfolie/jaar

Philippe Debra

Ambachtelijke producent

Hij leerde de basis van de conventionele keuken in de hotelschool in Namen voordat hij overstapte naar de meer inventieve keuken. Sinds hij natuurvoeding ontdekte, creëert hij originele recepten om de rijkdom en diversiteit van seizoensgroenten te laten zien.

Isabelle Dierick

Administratief manager

Philippe’s vrouw is gepensioneerd bankier en houdt sinds 2007 toezicht op de administratieve en financiële details van het bedrijf.

Isabelle verliet de diensten van een grote Belgische bank om Philippe in 2007 te vervoegen, en sindsdien heeft ze nauwgezet toezicht gehouden op de financiële administratie.

Als “foodie” nam ze deel aan de eerste proeverijen en was ze niet scheutig met kritiek.

isabelle-2

Pierre Baucher en het hele team!

Sinds 2022 is Pierre bestuurder van Notes de mon Jardin, verantwoordelijk voor het helpen structureren van het bedrijf en het stimuleren van de verkoop.

De rest van het team bestaat uit ongeveer vijftien gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar zingeving, en die heel verschillende eigenschappen hebben!

Onze diversiteit is een bron van rijkdom!

PB The Barn
Equipe NdmJ